Activiteiten - Taarlo

Ga naar de inhoud

Jaarvergadering annex "Neijaorsborrel" van Dorpsbelangen in de eerste helft van januari.

De Boermarke jaarvergadering in februari.   
        
Paasvuur, 1e paasdag.

Zomerfeest
Vroeger waren zomerfeesten in Drenthe een zaak van de caféhouder. Een zweefmolen, een schiettent en ’s avonds een dansavond. Zo ook in Taarlo. Tot in 1974 Café het Loo dicht ging en zo een eind kwam aan het traditionele zomerfeest, zoals in veel Drentse dorpen.
In 1984 wordt er een commissie gevormd die het zomerfeest in een nieuwe stijl weer oppakt. Deze keer geheel in eigen beheer, in een schuur met eigen catering en door bewoners bedacht entertainment.
Het feest bestaat meestal uit een vrijdagavondprogramma, waar dorpsgenoten actief aan deelnemen; zaterdagochtend een kinderprogramma;’s middags een kleintje kermis of spelen en ’s avonds een feestavond. Bij het opbouwen en opruimen wordt de zomerfeestcommissie geholpen door vrijwilligers/dorpsgenoten.
Het programma wordt ieder jaar veranderd. Commissieleden wisselen, zo houd je de boel creatief en levendig; er zijn al veel verschillende dingen georganiseerd; fietstochten, spel op de hei, cabaret en muziek optredens door dorpsgenoten, karaoke en vaak
een optreden van de Zingende Mannen, met als geheide afsluiter "De Taarloo-ballade".

Vast onderdeel op de zaterdagmiddag is een gezamenlijke maaltijd voor alle inwoners van het dorp.

Elk jaar heeft het feest een thema, bv. Afrika in 2010 en China in 2011.

Blokpikken
Een spel met een lange traditie is het blokpikken, dat wordt gespeeld op de Brink. Daarbij leggen alle deelnemers een stuiver op een blok hout, waarna ieder met een steen probeert het blok om te gooien en/of de steen van de andere deelnemers te raken om uiteindelijk alle stuivers te veroveren. Voor de spelregels klik hier.
Door de Unesco is het blokpikken (of blokgooien) onlangs erkend als cultureel erfgoed.

Sint Maarten, Brink en dorp verlicht met lampions.

Kerstborrel op cq bij de Brink, 24 december.

Behalve de Boermarkevergadering zijn alle activiteiten bedoeld voor alle Taarlo'ers, jong en oud.

Terug naar de inhoud