Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Praat mee over de toekomst van de gemeente Tynaarlo
De gemeente is bezig met het opstellen van een plan voor de toekomst van onze woon- en leefomgeving. Dit wordt een omgevingsvisie genoemd.
Wat er in de omgevingsvisie komt te staan, wordt bepaald in samenspraak met inwoners en betrokkenen.
De komende zes weken staat elke week een ander thema centraal, waarover de inwoners van de gemeente met elkaar in gesprek gaan.

Deze week gaat het over wonen in Tynaarlo. Moeten we meer investeren in woningen voor ouderen? Of moeten er juist meer starterswoningen komen? Deze week gaat de gemeente met haar inwoners in gesprek
over het thema wonen. Dit is een van de thema’s die centraal staat bij het maken van plannen voor de toekomst van Tynaarlo. Meepraten kan via www.typischtynaarlo.nl. Lees meer ....

Vragenlijst
Onlangs heb je via een brief van de gemeente een uitnodiging ontvangen om deel te nemen aan een leefbaarheidsonderzoek. Er wordt onder meer gevraagd naar jouw waardering van het onderwijs, de openbare ruimte en de winkelvoorzieningen. De vragenlijst vindt je op www.typischtynaarlo.nl. Het invullen van de vragenlijst neemt ongeveer vijftien minuten in beslag.


Werkgroep Veentjes in Roeg TV
Op zaterdag 9 maart waren de leden van de Werkgroep Veentjes aan het werk te zien in het Middenveen op RTV Drenthe in het programma Roeg.
De uitzending is terug te zien op de website roeg.tv (vanaf 11.58) De opnames zijn op zaterdag 2 februari gemaakt door Annelies Hemeltjen.


Mogelijk aanpassing e-mailadres nodig na de komst van glasvezel
Met de komst van glasvezel en daardoor de overgang naar een andere provider/dienstaanbieder moet mogelijk ook het e-mailadres aangepast worden.
Dat geldt m.n. voor de mensen die nu een e-mailadres hebben bij hun huidige provider, dus waarvan het adres eindigt op bv. kpnmail.nl, planet.nl, hetnet.nl of xs4all.nl
Het duurt nog even voor de glasvezelaansluiting gerealiseerd zal zijn, maar het is aan te raden op tijd met deze overgang aan de slag te gaan.

In dit bestand staat een aantal adviezen om je adres aan te passen naar een “provider-onafhankelijk” e-mailadres, zoals naam@gmail.com of naam@hotmail.com.
Je kunt er ook voor kiezen om een eigen domeinnaam met daaraan gekoppeld 1 of meerdere e-mailadressen te nemen (bv voornaam@achternaam.nl). Dat kost een paar tientjes per jaar.
Deze link geeft daarop een toelichting.

Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een van de leden van de werkgroep Glasvezel Taarlo of met een van de lokale verkopers zoals op de site van Glasvezel buitenaf staan.


Glasvezelnetwerk wordt aangelegd!
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten heeft Glasvezel buitenaf maandagmidag 17 december bekend gemaakt dat de aanleg van het glasvezelnetwerk doorgaat.
Bijna 50% van de huishoudens in het DGC-gebied heeft een abonnement afgesloten.
In Taarlo zijn uiteindelijk 59 abonnementen afgesloten, dat is ruim 90%!
Het is overigens nog steeds mogelijk om een abonnement af te sluiten, bv. via Joris Hooimeijer van Computerservice Assen.

 

Alles over de verdere gang van zaken rond glasvezel lees je op de website van Glasvezel buitenaf.
Voor Taarlo geldt, dat de graafwerkzaamheden beginnen in april 2020 en de huisaansluitingen in juli/augustus 2020. Zie ook hier.


Terug naar de inhoud