Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Bankje onthuld bij het Middenveen
Zaterdag 15 februari is in aanwezigheid van een 20-tal Taarlo´ers in het Middenveen aan de Tuinakkers het bankje onthuld, dat hier is geplaatst ter herinnering aan Veronique (Kiek) Pahlplatz, die op 1 juli 2019 is overleden.
Veronique nam in 2016 het initiatief om het onderhoud van het Middenveen weer op te pakken en werd coördinator van de werkgroep Veentjes.
In het voorjaar van 2019 heeft zij nog geregeld dat de zitting van het bankje werd geplaatst door de mensen van Van Boeijen, die periodiek een deel van de vuilbomen snoeien.
En nu is er door de werkgroepleden voor gezorgd dat een rugleuning is geplaatst met als inscriptie "Kiek in ´t veen".

     


Taorl uut de Kunst versie 2 op 16 mei
‘Taorl uut de kunst’ was in 2014 een groot succes! Voorafgaand aan de boeldagveiling op 16 mei a.s. willen we de vele creatieve talenten in Taarlo graag weer een podium geven!
Intussen is een groep enthousiaste (creatieve) dorpelingen begonnen met de organisatie.
Wil je ook een bijdrage leveren (in de vorm van muziek, beeldende kunst, theater etc.), stuur dan een mailtje naar dorpsbelangentaarlo@gmail.com!

Landelijke Natuurwerkdag groot succes
Zaterdag 2 november is er door een tiental vrijwilligers hard gewerkt om de zichtlijnen vanaf de Tuinakkers naar het Bolveen vrij te maken, met een zeer goed resultaat:


Praat mee over de toekomst van de gemeente Tynaarlo
Wat karakteriseert de gemeente Tynaarlo en hoe zou deze er in de toekomst uit moeten zien? Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, duurzaamheid, ondernemen, bereikbaarheid, natuur,
landbouw en voorzieningen in de kernen. Dat zijn vragen en thema’s die centraal staan bij het opstellen van de omgevingsvisie. De gemeente legt ze de komende tijd voor aan haar inwoners
tijdens een aantal inloopbijeenkomsten.
Op 16 april is er om 20 uur een informatieavond voor Taarlo, Oudemolen en Zeegse in het Witte Huis in Zeegse.

In het kader van de Omgevingsvisie is in het najaar van 2019 een leefbaarheidsonderzoek gehouden.
De resultaten staan nu online op de website Typisch Tynaarlo.


Werkgroep Veentjes in Roeg TV
Op zaterdag 9 maart 2019 waren de leden van de Werkgroep Veentjes aan het werk te zien in het Middenveen op RTV Drenthe in het programma Roeg.
De uitzending is terug te zien op de website roeg.tv (vanaf 11.58) De opnames zijn op zaterdag 2 februari gemaakt door Annelies Hemeltjen.


Mogelijk aanpassing e-mailadres nodig na de komst van glasvezel
Met de komst van glasvezel en daardoor de overgang naar een andere provider/dienstaanbieder moet mogelijk ook het e-mailadres aangepast worden.
Dat geldt m.n. voor de mensen die nu een e-mailadres hebben bij hun huidige provider, dus waarvan het adres eindigt op bv. kpnmail.nl, planet.nl, hetnet.nl of xs4all.nl
Het duurt nog even voor de glasvezelaansluiting gerealiseerd zal zijn, maar het is aan te raden op tijd met deze overgang aan de slag te gaan.

In dit bestand staat een aantal adviezen om je adres aan te passen naar een “provider-onafhankelijk” e-mailadres, zoals naam@gmail.com of naam@hotmail.com.
Je kunt er ook voor kiezen om een eigen domeinnaam met daaraan gekoppeld 1 of meerdere e-mailadressen te nemen (bv voornaam@achternaam.nl). Dat kost een paar tientjes per jaar.
Deze link geeft daarop een toelichting.

Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een van de leden van de werkgroep Glasvezel Taarlo of met een van de lokale verkopers zoals op de site van Glasvezel buitenaf staan.


Glasvezelnetwerk wordt aangelegd!
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten heeft Glasvezel buitenaf maandagmidag 17 december 2018 bekend gemaakt dat de aanleg van het glasvezelnetwerk doorgaat. Bijna 50% van de huishoudens in het DGC-gebied heeft een abonnement afgesloten.
In Taarlo zijn uiteindelijk 59 abonnementen afgesloten, dat is ruim 90%!
Het is overigens nog steeds mogelijk om een abonnement af te sluiten, bv. via Joris Hooimeijer van Computerservice Assen.

 

Alles over de verdere gang van zaken rond glasvezel lees je op de website van Glasvezel buitenaf.
Voor Taarlo geldt, dat de graafwerkzaamheden beginnen in april 2020 en de huisaansluitingen in augustus 2020. Zie ook hier.


Terug naar de inhoud