Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Zaterdag 3 december is Sinterklaas in Taarlo
Sinterklaas vond het vorig jaar  zo leuk in Taarlo dat hij ook dit jaar komt!
Zaterdagochtend 3 december heeft Sinterklaas tijd om een bezoek aan de kinderen van Taarlo te brengen.
Dat vinden we natuurlijk heel erg leuk.
Alle kinderen zijn van harte welkom met hun moeders en/of vaders maar ook de opa's en oma's en hun kleinkinderen ziet Sinterklaas graag tegemoet.
Meld je voor maandag 21 november aan via de leden van de Culturele Commissie als je bij het feestje van Sinterklaas wilt zijn.

Met St Maarten weer lichtjes op de Brink
Passagio van NPO Radio 4 in Taarlo
Op donderdag 20 mei 2021 was Lex Bohlmeijer van het programma Passagio van NPO Radio 4 in Taarlo.
in het kader van de reeks "de 4 jaargetijden van Passagio" kwam hij op zijn fietstocht van Peest naar Orvelte door Taarlo, waar hij op de Brink koffie dronk en rabarbertaart at met het bestuur van Dorpsbelangen. De uitzending is hier terug te luisteren, het deel over Taarlo begint na ca. 20 minuten.Maquette dorpskern Taarlo geplaatst
In 2020 bestond Taarlo 1200 jaar. Helaas kon dat vanwege het Coronavirus niet worden gevierd en het is nog onduidelijk wanneer dat wel kan.
Jammer ook van alle plannen van de diverse commissies die niet konden worden uitgevoerd.
Maar er is een lichtpuntje… als bijdrage voor het feest heeft Koos Toren een maquette in ijzer gemaakt van de kern van ons dorp. Na overleg met de Boermarke en het bestuur van Dorpsbelangen heeft deze maquette op woensdag 7 april 2021 een vaste plek gekregen op Boermarkegrond naast de picknickbank tegenover het ooievaarsnest.
De maquette is aangeboden aan de Vereniging Dorpsbelangen Taarlo. Vanwege corona konden de dorpsgenoten hierbij helaas niet worden uitgenodigd, maar misschien is het sommigen al opgevallen of anders is het wel leuk om een keer als je toch aan de wandel bent te komen kijken!

   


Bruggetje geplaatst bij het veentje aan de Tuinakkers
Zaterdag 6 maart 2021 is bij het veentje aan de Tuinakkers een bruggetje geplaatst, gemaakt van het hout van enkele eiken de daar in het najaar geveld zijn. Het bruggetje is onderdeel van een rondwandeling die hier nu gemaakt kan worden.Feest Taarlo 1200 verplaatst naar 2022
De commissie Taarlo 1200 jaar heeft i.v.m. de corona-maatregelen besloten om het feest 1200 jaar Taarlo van augustus 2020 te verplaatsen naar augustus 2022.
Nader bericht volgt.


Nieuwe vlag van Taarlo afgeleverd
Onlangs zijn door de ontwerpers de bestelde vlaggen van Taarlo afgeleverd. Bij de meeste huizen wapperen ze nu dapper in de wind.


Nog even een kleine toelichting op het ontwerp, gemaakt door Johan Storm, René Jansens en Sariske Kok.
De vlag bestaat uit 2 kleuren, geel en blauw. De blauwe kleur staat voor het water van de Drentse AA, de gele kleur staat voor de kleur van het graan wat sinds jaar en dag in deze omgeving wordt verbouwd. Er staan 2 wapens in de vlag, deze verwijzen naar de historische achtergronden van het gebied.
Het blauwe wapen is het wapen van het klooster van Werden. In 820 is Taarlo geschonken aan het klooster van Werden.
Het wapen met de dubbele adelaar is het wapen van het Heilige Roomse Rijk, waar Taarlo en wat we nu Nederland noemen tussen 800 en 1581 toe behoorde (26 juli 1581, Acte van Verlatinghe door de Staten Generaal)


Toertocht historische trekkers
Op zondag 30 augustus 2020 organiseerde Thijs Hoenderken een toertocht voor historische trekkers, zonder cabine, door de omgeving van Taarlo.
 
Een tiental eigenaars gaf gehoor aan zijn oproep. Klik hier voor een filmpje van het vertrek van de TufTuf-club.

Bankje onthuld bij het Middenveen
Zaterdag 15 februari 2020 is in aanwezigheid van een 20-tal Taarlo´ers aan de rand van het Middenveen aan de Tuinakkers het bankje onthuld, dat hier is geplaatst ter herinnering aan Veronique (Kiek) Pahlplatz, die op 1 juli 2019 is overleden.
Veronique nam in 2016 het initiatief om het onderhoud van het Middenveen weer op te pakken en werd coördinator van de werkgroep Veentjes.
In het voorjaar van 2019 heeft zij nog geregeld dat de zitting van het bankje werd geplaatst door de mensen van Van Boeijen, die periodiek een deel van de vuilbomen snoeien.
En nu is er door de werkgroepleden voor gezorgd dat een rugleuning is geplaatst met als inscriptie "Kiek in ´t veen".
Ondertussen is het bankje ook nog van een nieuw, steviger onderstel voorzien!Werkgroep Veentjes in Roeg TV
Op zaterdag 9 maart 2019 waren de leden van de Werkgroep Veentjes aan het werk te zien in het Middenveen op RTV Drenthe in het programma Roeg.
De uitzending is terug te zien op de website roeg.tv (vanaf 11.58) De opnames zijn op zaterdag 2 februari gemaakt door Annelies Hemeltjen.Terug naar de inhoud