Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Schapen op de Brink
Vanaf dinsdag 4 juni lopen er weer schapen op de Brink in Taarlo. Zaterdag 25 mei is het raster geplaatst door de Boermarke.
De 4 schapen zijn onlangs getranfereerd van de familie Schuringa naar de familie Hoenderken.


>NU EN OOIT< krijgt een derde leven in Termunterzijl
 

De elementen van de installatie >NU EN OOIT<, oorspronkelijk ontworpen voor IntoNature in de zomer van 2016 en vervolgens in het kader van Tynaarlo, Culturele gemeente van Drenthe, in 2017-18 geplaatst bij het gemeentehuis in Vries zijn de komende maanden te zien op de zeedijk naast het gemaal Rozema in Termunterzijl.
In dit project, dat financieel mogelijk is gemaakt door de Klankbordgroep Termunten/Termunterzijl, Bewoners aan Zet en de gemeente Delfzijl en met medewerking van het Waterschap Hunze en Aa´s wordt van de beelden, ramen en zitelementen elk een zevental geplaatst op en bij de zeedijk.
De teksten "achter" de QR-codes op de zitelementen zijn aangepast aan de nieuwe locatie.
Foto´s van het transport en de plaatsing op 13 april 2019 en de opening op 3 mei 2019 zijn hier te zien.


Werkgroep Veentjes in Roeg TV
Op zaterdag 9 maart waren de leden van de Werkgroep Veentjes aan het werk te zien in het Middenveen op RTV Drenthe in het programma Roeg.
De uitzending is terug te zien op de website roeg.tv (vanaf 11.58) De opnames zijn op zaterdag 2 februari gemaakt door Annelies Hemeltjen.


Mogelijk aanpassing e-mailadres nodig na de komst van glasvezel
Met de komst van glasvezel en daardoor de overgang naar een andere provider/dienstaanbieder moet mogelijk ook het e-mailadres aangepast worden.
Dat geldt m.n. voor de mensen die nu een e-mailadres hebben bij hun huidige provider, dus waarvan het adres eindigt op bv. kpnmail.nl, planet.nl, hetnet.nl of xs4all.nl
Het duurt nog even voor de glasvezelaansluiting gerealiseerd zal zijn, maar het is aan te raden op tijd met deze overgang aan de slag te gaan.

In dit bestand staat een aantal adviezen om je adres aan te passen naar een “provider-onafhankelijk” e-mailadres, zoals naam@gmail.com of naam@hotmail.com.
Je kunt er ook voor kiezen om een eigen domeinnaam met daaraan gekoppeld 1 of meerdere e-mailadressen te nemen (bv voornaam@achternaam.nl). Dat kost een paar tientjes per jaar.
Deze link geeft daarop een toelichting.

Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een van de leden van de werkgroep Glasvezel Taarlo of met een van de lokale verkopers zoals op de site van Glasvezel buitenaf staan.


Glasvezelnetwerk wordt aangelegd!
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten heeft Glasvezel buitenaf maandagmidag 17 december bekend gemaakt dat de aanleg van het glasvezelnetwerk doorgaat.
Bijna 50% van de huishoudens in het DGC-gebied heeft een abonnement afgesloten.
In Taarlo zijn 57 abonnementen afgesloten, dat is 92%!

 

Alles over de verdere gang van zaken rond glasvezel lees je op de website van Glasvezel buitenaf.
Voor Taarlo geldt, dat de graafwerkzaamheden beginnen in febrauri 2020 en de huisaansluitingen in mei 2020. Zie ook hier.


Berm Tuinakkers ingezaaid met wilde bloemenmengsel

In het kader van het project "bloemrijke bermen" is op donderdagochtend 11 oktober een deel van de noordwestelijke berm van de Tuinakkers ingezaaid met Drents bloemenmengsel voor een voedselarm tot schraal milieu. Komend voorjaar moet het resultaat zichtbaar worden in de vorm van duizendblad, gewoon barbarakruid, knoopkruid, klein streepzaad, peen, gewoon reigersbek, stijf havikskruid, schermhavikskruid, sint janskruid, gewoon biggenkruid, zandblauwtje, vertakte leeuwentand, gewone margriet, gewone veldbies, smalle weegbree, gewone brunel, scherpe boterbloem, grote ratelaar, dagkoekoeksbloem, kleine klaver, moerasrolklaver en/of vlasbekje.

Terug naar de inhoud