Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Project Beekbodemverhoging Taarlosche Diep
Het Dagelijks Bestuur van het waterschap Hunze en Aa’s heeft op 1 september 2020 besloten het ontwerp Projectplan Beekverhoging Taarloschediep en regeling waterdoorlaat verdeelwerk Loon vast te stellen en het plan met de bijbehorende stukken ter inzage te leggen.
Het ontwerp projectplan, met bijbehorende stukken, wordt met ingang van 9 september 2020 gedurende 6 weken (tot en met 20 oktober 2020) ter inzage gelegd.
Alle stukken zijn te bekijken via de website van het Waterschap¨Hunze & Aa`s.
Zienswijzen op het projectplan kunnen tot 20 oktober worden ingediend bij het Waterschap.


Nieuwe vlag van Taarlo afgeleverd
Onlangs zijn door de ontwerpers de bestelde vlaggen van Taarlo afgeleverd. Bij de meeste huizen wapperen ze nu dapper in de wind.


Nog even een kleine toelichting op het ontwerp, gemaakt door Johan Storm, René Jansens en Sariske Kok.
De vlag bestaat uit 2 kleuren, geel en blauw. De blauwe kleur staat voor het water van de Drentse AA, de gele kleur staat voor de kleur van het graan wat sinds jaar en dag in deze omgeving wordt verbouwd. Er staan 2 wapens in de vlag, deze verwijzen naar de historische achtergronden van het gebied.
Het blauwe wapen is het wapen van het klooster van Werden. In 820 is Taarlo geschonken aan het klooster van Werden.
Het wapen met de dubbele adelaar is het wapen van het Heilige Roomse Rijk, waar Taarlo en wat we nu Nederland noemen tussen 800 en 1581 toe behoorde (26 juli 1581, Acte van Verlatinghe door de Staten Generaal)


Toertocht historische trekkers
Op zondag 30 augustus organiseerde Thijs Hoenderken een toertocht voor historische trekkers, zonder cabine, door de omgeving van Taarlo.
 
Een tiental eigenaars gaf gehoor aan zijn oproep. Klik hier voor een filmpje van het vertrek van de TufTuf-club.

Feest Taarlo 1200 verplaatst naar 2021
De commissie Taarlo 1200 jaar heeft i.v.m. de corona-maatregelen besloten om het feest 1200 jaar Taarlo van augustus 2020 te verplaatsen naar 21 t/m 29 augustus 2021 (deze datums zijn nog onder voorbehoud).
Nader bericht volgt.

Bankje onthuld bij het Middenveen
Zaterdag 15 februari is in aanwezigheid van een 20-tal Taarlo´ers aan de rand van het Middenveen aan de Tuinakkers het bankje onthuld, dat hier is geplaatst ter herinnering aan Veronique (Kiek) Pahlplatz, die op 1 juli 2019 is overleden.
Veronique nam in 2016 het initiatief om het onderhoud van het Middenveen weer op te pakken en werd coördinator van de werkgroep Veentjes.
In het voorjaar van 2019 heeft zij nog geregeld dat de zitting van het bankje werd geplaatst door de mensen van Van Boeijen, die periodiek een deel van de vuilbomen snoeien.
En nu is er door de werkgroepleden voor gezorgd dat een rugleuning is geplaatst met als inscriptie "Kiek in ´t veen".
Ondertussen is het bankje ook nog van een nieuw, steviger onderstel voorzien!Praat mee over de toekomst van de gemeente Tynaarlo
Wat karakteriseert de gemeente Tynaarlo en hoe zou deze er in de toekomst uit moeten zien? Bijvoorbeeld op het gebied van wonen, duurzaamheid, ondernemen, bereikbaarheid, natuur,
landbouw en voorzieningen in de kernen. Dat zijn vragen en thema’s die centraal staan bij het opstellen van de omgevingsvisie. De gemeente legt ze voor aan haar inwoners
tijdens een aantal inloopbijeenkomsten. De planning daarvan is door de Corona-crisis opgeschoven.

In het kader van de Omgevingsvisie is in het najaar van 2019 een leefbaarheidsonderzoek gehouden.
De resultaten staan nu online op de website Typisch Tynaarlo.


Werkgroep Veentjes in Roeg TV
Op zaterdag 9 maart 2019 waren de leden van de Werkgroep Veentjes aan het werk te zien in het Middenveen op RTV Drenthe in het programma Roeg.
De uitzending is terug te zien op de website roeg.tv (vanaf 11.58) De opnames zijn op zaterdag 2 februari gemaakt door Annelies Hemeltjen.


Mogelijk aanpassing e-mailadres nodig na de komst van glasvezel
Met de komst van glasvezel en daardoor de overgang naar een andere provider/dienstaanbieder moet mogelijk ook het e-mailadres aangepast worden.
Dat geldt m.n. voor de mensen die nu een e-mailadres hebben bij hun huidige provider, dus waarvan het adres eindigt op bv. kpnmail.nl, planet.nl, hetnet.nl of xs4all.nl
Het duurt nog even voor de glasvezelaansluiting gerealiseerd zal zijn, maar het is aan te raden op tijd met deze overgang aan de slag te gaan.

In dit bestand staat een aantal adviezen om je adres aan te passen naar een “provider-onafhankelijk” e-mailadres, zoals naam@gmail.com of naam@hotmail.com.
Je kunt er ook voor kiezen om een eigen domeinnaam met daaraan gekoppeld 1 of meerdere e-mailadressen te nemen (bv voornaam@achternaam.nl). Dat kost een paar tientjes per jaar.
Deze link geeft daarop een toelichting.

Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een van de leden van de werkgroep Glasvezel Taarlo of met een van de lokale verkopers zoals op de site van Glasvezel buitenaf staan.
Terug naar de inhoud