Nieuws - Taarlo

Ga naar de inhoud

Nieuws (stuur je tips naar info@taarlo.net)

Bosgroep Van Boeijen aan het werk in het veentje aan de Tuinakkers
Begin februari is de Bosgroep van Boeijen aan het werk gegaan in het Middenveen aan de Tuinakkers.
Na overleg met de werkgroep Veentjes, Van Boeijen, Landschapsbeheer Drenthe en Staatsbosbeheer hebben we afgesproken dat de Bosgroep de vuilbomenrand aan de zuidkant van het Middenveen gaan weghalen. Ook worden er een aantal grote berken op de rand van het veen omgezaagd. De groep zal een aantal ochtenden en/of middagen aan het werk zijn. Er zijn ongeveer 10 deelnemers met 2 begeleiders. Afhankelijk van de vaardigheden van de deelnemers wordt er gewerkt met snoeischaren, takkenzagen en motorzagen. Het geoogste hout nemen ze mee naar de werkplaats in Anderen waar het wordt gekliefd en verkocht.


Mogelijk aanpassing e-mailadres nodig na de komst van glasvezel
Met de komst van glasvezel en daardoor de overgang naar een andere provider/dienstaanbieder moet mogelijk ook het e-mailadres aangepast worden.
Dat geldt m.n. voor de mensen die nu een e-mailadres hebben bij hun huidige provider, dus waarvan het adres eindigt op bv. kpnmail.nl, planet.nl, hetnet.nl of xs4all.nl
Het duurt nog even voor de glasvezelaansluiting gerealiseerd zal zijn, maar het is aan te raden op tijd met deze overgang aan de slag te gaan.

In dit bestand staat een aantal adviezen om je adres aan te passen naar een “provider-onafhankelijk” e-mailadres, zoals naam@gmail.com of naam@hotmail.com.
Je kunt er ook voor kiezen om een eigen domeinnaam met daaraan gekoppeld 1 of meerdere e-mailadressen te nemen (bv voornaam@achternaam.nl). Dat kost een paar tientjes per jaar.
Deze link geeft daarop een toelichting.

Als je hulp nodig hebt kun je altijd contact opnemen met een van de leden van de werkgroep Glasvezel Taarlo of met een van de lokale verkopers zoals op de site van Glasvezel buitenaf staan.


Glasvezelnetwerk wordt aangelegd!
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis van Aa en Hunze in Gieten heeft Glasvezel buitenaf maandagmidag 17 december bekend gemaakt dat de aanleg van het glasvezelnetwerk doorgaat.
Bijna 50% van de huishoudens in het DGC-gebied heeft een abonnement afgesloten.
In Taarlo zijn 55 abonnementen afgesloten, dat is 89%!

 

Alles over de verdere gang van zaken rond glasvezel lees je op de website van Glasvezel buitenaf.
Over de gang van zaken op korte termijn staat daar:

Yes gehaald. En nu?
In december werd bekend dat Noordoost Drenthe glasvezel krijgt. Bewoners hebben inmiddels een beetje kunnen wennen aan het feit dat er glasvezel komt en de eerste vragen over de aanleg van glasvezel komen binnen. Want wanneer komt er daadwerkelijk glasvezel?
Voordat er gestart kan worden met de aanleg van glasvezel selecteert Glasvezel buitenaf een aannemer. Zodra de opdracht is verstrekt aan de aannemer maken zij een detailplanning op basis van de verkochte abonnementen. Daarna moet de aannemer materiaal bestellen en daar zit op dit moment een lange levertijd op. De planning is om in het voorjaar van 2019 daadwerkelijk te starten met de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Wanneer de planning bekend is brengen wij de bewoners op de hoogte door middel van een brief. Voordat de aannemer daadwerkelijk gaat graven, start hij met schouwen. Dit betekent dat de aannemer bij u langskomt om te kijken waar de aansluiting precies gerealiseerd wordt. Pas daarna begint de aannemer met graven naar uw woning. Meer weten, klik hier.Berm Tuinakkers ingezaaid met wilde bloemenmengsel

In het kader van het project "bloemrijke bermen" is op donderdagochtend 11 oktober een deel van de noordwestelijke berm van de Tuinakkers ingezaaid met Drents bloemenmengsel voor een voedselarm tot schraal milieu. Komend voorjaar moet het resultaat zichtbaar worden in de vorm van duizendblad, gewoon barbarakruid, knoopkruid, klein streepzaad, peen, gewoon reigersbek, stijf havikskruid, schermhavikskruid, sint janskruid, gewoon biggenkruid, zandblauwtje, vertakte leeuwentand, gewone margriet, gewone veldbies, smalle weegbree, gewone brunel, scherpe boterbloem, grote ratelaar, dagkoekoeksbloem, kleine klaver, moerasrolklaver en/of vlasbekje.

Terug naar de inhoud