Samenstelling werkgroep Glasvezel Taarlo - Taarlo

Ga naar de inhoud
In augustus 2014 is in Taarlo een werkgroep gestart met onderzoek naar de mogelijkheden van toekomstbestendig internet c.q. glasvezel in het dorp.
Samen met enthousiaste mensen uit de dorpen Anloo, Gasteren, Loon, Oudemolen,  Schipborg en Zuidlaarderveen hebben we in 2015 de handen ineengeslagen om  alle huizen en bedrijven in deze dorpen aan te sluiten op een glasvezelnetwerk voor snel internet, digitale tv en telefoon. Alle  plaatselijke werkgroepen kregen hierbij de volle steun van hun  vereniging Dorpsbelangen. Om ons initiatief op een werkbare schaal te  kunnen opstarten is Glas van Aa tot Hunze  ontstaan: een verzameling van 7 werkgroepen, onder supervisie van de  verenigingen Dorpsbelangen.
In 2017 is Glas van Aa tot Hunze opgegaan in een groter samenwerkingsverband, het Drents Glasvezel Collectief; op 4 oktober 2017 is de stichting DGC opgericht.
Vanuit DGC is besloten om een partner te zoeken die ons maximaal kan ontzorgen bij de aanleg en exploitatie van een glasvezelnetwerk. Die partner is gevonden in Glasvezel Buitenaf.
De campagne om te komen tot glasvezel in het hele gebied van DGC is op maandag 17 december 2018 succesvol afgerond doordat bijna 50% van de huishoudens zich had aangemeld. De werkgroep in Taarlo, die met ingang van mei 2021 is opgeheven omdat het project zo goed als afgerond is, bestond uit:
  • Guus van Lummel
  • Hans van Rijn
  • Ben Lampe
  • Gieneke Krabben
  • Klaas Harmanni

Terug naar de inhoud